Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Ruusuriimu / Ghosts on TV / Mansion @ALIMUS

20.07. klo.17:00 - 23:30

Helsingin upouusi keikkapaikka Alakulttuuritila Alimus tuo heinäkuun kesäyöhön painavaa okkultismia, isoa post-rockia ja esoteerista neo-folkia, kun vaihtoehtomusiikkimme tinkimättömät Mansion, Ghosts on TV ja Ruusuriimu esiintyvät harvinaislaatuisella yhteiskeikalla!

 

Ennakkoliput vuoden korkealentoisimpaan levitaatioon 12,50€, ovelta 14€.

 

AIKATAULUT:
21:00 Ruusuriimu
22:00 Ghosts on TV
23:00 Mansion

 

Mansion on kotimainen yhtye, jonka nimi tulee kristillisvaikutteisen lahkon, kartanolaisuuden perustaja Alma Kartanosta. Lahko eli loiston päiviään 1920–1950-luvuilla. Seitsenhenkinen Mansion heijastelee voimakkaassa musiikissaan lahkolaisten elämää. Yhtyeen julkaisemien EP:eiden ja pitkäsoiton sanoitukset käsittelevät sekä henkistä että ruumiillista rangaistusta.
https://www.youtube.com/watch?v=va8vYF944nE
Helsinkiläisyhtye Ghosts on TV on tuonut kunnianhimoa ja haikeaa kauneutta kotimaan vaihtoehtomusiikkiin jo siitä asti, kun vasta 16-vuotiaat toverit perustivat yhtyeen syksyllä 2013. Hiljattain 10V-keikkojaan juhlinutta kuusikkoa on kuvailtu mm: ”Suomessa harvinaiseksi melankoliseksi post-rockiksi” (YleX), ”raikkaimmaksi tummasävyiseksi indieksi aikoihin” (Rumba), tai ”jylhästi soivasti herkkyydeksi” (Soundi). Massiivisia äänivalleja ja haurasta minimalismia esittelevän kuusikon toinen studioalbumi, vuoden 2023 ”Ghosts on TV” -eponyymi oli mm. Radio Helsingin ”Viikon levy”. Albumin shoegaze-vaikutteiset singlet keräsivät kehuja aina USA:n, Japanin, Euroopan ja Uuden-Seelannin blogosfäärissä, ja Solitille levyttävä yhtye valmistelee tällä hetkellä kolmatta albumiaan. GoTV:n debyyttialbumi, jopa jonkinlaista kulttistatusta nauttiva ”I Am Not Dead, I Am 55 Today” -järkäle valittiin Nordic Music Review -sivustolla peräti koko vuoden 2020 parhaaksi pohjoismaiseksi albumiksi. Yhdestä 30-minuutin instrumentaalista ja lyhyemmästä epilogista koostunut teos huomioitiin raskaammankin musiikin piireissä, kun myös Inferno antoi levylle neljä tähteä. Ghosts on TV on keikkaillut aktiivisesti aina Suomesta ulkomaille.
https://open.spotify.com/artist/2ZajVdMwsg3XJw3Sq7vuBT

Ruusuriimu esittää maailmanlopun folkkia Pohjolasta Current 93:n ja Dead Can Dance:n hengessä. Yhtyeen nimeä kantava ensi-albumi julkaistiin kuluvan vuoden helmikuussa.
https://open.spotify.com/artist/0y9QdWiwdWxhAysXcNskcE…

Tiedot

Päivämäärä:
20.07.
Aika:
17:00 - 23:30

Tapahtumapaikka

Alakulttuuritila Alimus
Pengerkatu 11
Helsinki, 00530 Suomi
+ Google Map
Scroll to Top